dopuszczalne w grach (i)
tradycyjna potrawa kuchni węgierskiej z warzyw, kiełbasy i przypraw, spożywana na gorąco
KOMENTARZE
najważniejsza w tym jest papryka :)) mniam
Ja dodaje też cukinie, kabaczek albo patison. ważne żeby mocno przyprawić ostra papryką i chili. Mozna też dodać podsmażona wołowinę lub cielęcinę. i ogórka kiszonego żeby zakwasić całość trochę.
też lubię
leczo jest pyha ale nie można pszedawkować
nie leczo tylko lecho:P
jakie lecho- lecho to mleko po hiszpańsku
No właśnie, "gosc" ma rację, "lecho" też powinno być, a nie ma!
W -
Leczo (węg. lecsó) − węgierska potrawa znana także w Polsce, na Słowacji, Ukrainie, w Niemczech, Czechach, Austrii i Izraelu, rodzaj ragoût* warzywnego z pomidorów i świeżej papryki duszonych na smalcu z dodatkiem wędzonej słoniny i z podsmażoną na złocisty kolor cebulą, doprawionych papryką w proszku.
* - ???