dopuszczalne w grach (i)
środkowoazjatycki płaski chleb drożdżowy z białej mąki, pieczony w specjalnym glinianym piecu tandoor, podawany razem z wieloma potrawami kuchni indyjskiej
KOMENTARZE
'naan' jest to rodzaj placka robiony z mąki pszennej w wysokiej temperaturze podawany do curry. typowy dla kuchni indyjskiej i pakistańskiej
Warto jeszcze dodać że jest to chleb drożdżowy pieczony na tandoorze- czyli strasznie gorrrrącym draństwem. Mikrofalówka nie wyrabia ;P
tak, dokładnie, popieram, oni traktują to jak chleb i jest nawet smaczny
nie "na" tylko "w" i nie na tandorze tylko w tandori. Chleb pieczony jest w piecu kamiennym tandori na wkładanej łopacie drewnianej. podobnym jest chleb roti (tandori roti) tyle, że żytni i pieczony na ścianie pieca. Polecam roti...!!
niech żyje ęsi !!